Toys ”R” Us släpper tablet – för under 1000 kr

Postat:
02:58 - 2010-10-29
Skribent:
Norsehawk
Kommentarer:


Tablets är hett just nu och allt fler företag ger sig in i leken och vill vara med och konkurrera med kompetenta och billiga enheter. En av de som nu ger sig in i tabletleken, i egenskap av återförsäljare, är den amerikanska leksaksgiganten Toys ”R” Us.

Den här gången rör det sig inte om någon leksak i ordets normala bemärkelse, utan man ämnar börja sälja androidtableten Elonex eTouch för rekordlåga £90, motsvararande strax under 1000 kr, och den ser faktiskt inte helt knasig ut. Även specifikationslistan verkar vara relativt hygglig i relation till priset.

Två modeller är planerade; en billigare som kostar £90 (ca 963 kr) med en 7-tums skärm och en dyrare variant med 10-tumsskärm som kostar £149 (ca 1594 kr) och har 2 GB ROM samt plats för ett microSD-kort. Med större skärm kommer förstås en högre vikt, men 695 gram för hela 10 tum är ändå minst sagt portabelt.

Båda enheterna kommer utrustade med Android 2.1/Eclair och är bestyckade med en 1 Ghz-processor baserad på ARM 11-arkitekturen. Bland specifikationerna finner vi USB 2.0, mini-USB-port, 3.5mm-kontakt för ljud, mikrofon, stereohögtalare med volymkontroll. En bonus är att enheterna är Android Market-kompatibla, vilket förstås gör dem betydligt mer intressanta.

Kanske är detta till utseendet den närmaste iPad-klonen som något företag hittills gjort, men till den här prisnivån så är det lätt att ha överseende med sådana taker. Toys ”R” Us hoppas kunna leverera dessa tablets lagom till julhandeln, men det är osäkert om vi nordbor kommer kunna ta del av dessa enheter annat än genom privatimport.
 

Genom Pocket-lint

Mest kommenterat

 1. Vilken färg har din telefon?
 2. Pebble-grundaren vill verkligen ha en liten Androidtelefon
 3. Allt fler långvariga prenumeranter säger upp Netflix
 4. Spotify vill att företag ska ge anställda abonnemang som förmån
 5. Rapport: 869 000 appar i Play Store har inte uppdaterats på minst två år
 6. OnePlus introducerar Nord 2T, säljstart 24 maj

Mest läst

 1. Google Pixel 6a kostar 459 euro i Europa
 2. Fler tecken på att Iphones kommer få USB-C
 3. Pebble-grundaren vill verkligen ha en liten Androidtelefon
 4. Moto G82 erbjuder OLED, 1080p, 120Hz och 5000mAh för €330
 5. Google Pixel Watch kan få fyra år gammalt chipp
 6. Allt fler långvariga prenumeranter säger upp Netflix

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken färg har din mobil (bakstycket, inte skal eller skin)?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om