Tre arrangerar Swedish Android Developers Contest

Postat:
12:41 - 2009-07-31
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
21

Swedish Android Developers Contest '09

Mobiloperatören Tre har tagit ett fint initiativ vad gäller utvecklingen av svenska androidapplikationer då de bjuder in svenska utvecklare att deltaga i ”Swedish Android Developers Contest – 09”, vilket är en tävling där svenska utvecklare är välkomna att skicka in sina applikationer/widgets och vara med och tävla.

Bland annat ligger ett antal androidtelefoner i potten, vilka delas ut till alla finalister, och vad sedan vinnaren får är lite oklart, men det rör sig sannolikt om mer än ”bara” en telefon, inträde på SIME Awards och äran. Oavsett vad som nu ligger i potten så tycker jag att det är väldigt kul att Tre visar framfötterna och tar ett sådant här initiativ – ett utmärkt sätt att få lite extra exponering av Android i svensk media. Bravo! Klicka vidare för information saxad från tre.se.


 

Saxat från tre.se:

SADC – Swedish Android Developers Contest – 09

Att skapa kul, smarta och nyttiga applikationer är en av de absolut viktigaste delarna i utvecklingen av Android OS – och det är utvecklare som du, vilka ständigt levererar nya applikationer med nya fantastiska funktioner, som får Android att förenkla människors vardag.

För att fortsätta föda denna utveckling har telekombolaget 3, som bland annat säljer Sveriges första Androidtelefon HTC Magic, tagit initiativ till en tävling för utvecklare av applikationer till Android OS.

Vad krävs för att utveckla en applikation?
För att utveckla en applikation till Android 1.5 behöver du ladda ner Android 1.5 SDK (Software Development Kit). Här kan du även läsa mer om vad som krävs för att utveckla en applikation:
http://developer.android.com/sdk/1.5_r2/index.html

Vinnare och priser
En vinnare kommer att utses och presenteras på SIME Awards i Stockholm den 12:e november 2009. Vinnaren kommer bli presenterad vid namn och den vinnande applikation demonstreras inför publik.

Priser
Samtliga bidrag som väljs ut till shortlist kommer att vinna en androidtelefon.
Den slutgiltiga vinnaren och en vän får gratis inträde och deltagande vid SIME Awards i Stockholm 11-12:e november 2009.
Den vinnande applikationen kommer även att highlightas på tre.se/android

Timeline
15:e juli – startdatum
15:e oktober – Sista datum för att skicka in bidrag
1:a november – Publisering av shortlist på de bästa bidragen (tre.se/android)
12:e november – Vinnaren av SADC 2009 publiceras på SIME Awards

Registrering
För att få ytterligare information om tävlingen och kunna skicka in bidrag behöver du skapa ett användarnamn.

 

Via tre.se.