Tre bra virtuella pianon för Android [Apptips]

Postat:
15:01 - 2012-07-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
6

Swedroid har avverkat ett tiotal virtuella pianon för Android och funnit ett par favoriter som sticker ut. Den mest populära pianoappen sett till antalet installationer är Perfect Piano från utvecklaren Revontulet Studios och det är även en av de bästa.

Perfect Piano ser bra ut, låter okej och det är enkelt att byta mellan olika oktaver. Man kan spela in det man spelar på pianot och det finns ett inlärningsläge där man får hjälp att spela olika kända kompositioner. Vi saknar dock en inställning för hur många tangenter som ska visas samtidigt (det finns å andra sidan stöd för dubbla rader tangenter). 

En annan favorit är My Piano som har en klarare och skarpare pianoton än Perfect Piano. Appen erbjuder därtill olika effekter och har fler inställningar, som att visa två oktaver samtidigt samt en rad alternativ för pianots utseende.

Det går även att byta ljud från piano till exempelvis saxofon, orgel eller gitarr vilket låter helt acceptabelt. My Piano har precis som Perfect Piano en inspelningsfunktion så att man kan fånga det man spelar. Om ingen av ovanstående appar faller i smaken kan vi avslutningsvis tipsa om Musical Piano som också är ett kompetent virtuellt Piano i Play Store. Alla pianoapparna är gratis.

Lägsta pris på Samsung Galaxy S III på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC One X på Prisjakt just nu: