Tre & Telenor kan slås ihop

Postat:
17:39 - 2023-03-17
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
34

Enligt tidningen Telekom idag pågår för närvarande förhandlingar mellan Telenor och Tre om en eventuell sammanslagning i Sverige och Danmark.

CK Hutchison och Investor som äger Tre påstås söka en konsolidering mellan operatörer i Norden. Om Tre skulle slås samman med Telenor minskar konkurrensen och kostnaderna för att driva och bygga nät blir sannolikt lägre.

I samma veva hävdar CK Hutchison att en sammanslagning mellan brittiska Tre och Vodafone är nära. Om de två operatörerna slås ihop kommer de att bli en marknadsledande operatör i Storbritannien.

I Sverige driver Telenor och Tre även lågprisvarumärkena Vimla samt Hallon. Vilket varumärke som kommer att återstå efter en sammanslagning och vad som kommer att ske med de respektive varumärken operatörerna äger återstår att se, men då Telenor är den större aktören är det sannolikt Tres varumärke som försvinner.

För privatkonsumenternas del kan en sammanslagning av operatörerna leda till högre priser på sikt eftersom utbudet av tjänster och därmed konkurrensen kan komma att minska.