Tror du det kommer ske ett paradigmskifte på smartphonemarknaden innan 2030? [Undersökning]

Postat:
09:28 - 2023-01-30
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

Smartphones har blivit smartare och snabbare och har fått en mer modern design, men det rör sig i grund och botten om samma typ av manick nu som för 15 år sedan: en liten handhållen dator med en pekskärm. Mobilen är idag den dator flest använder mest.

För några år sedan sa Sony att de vill vara kvar på smartphonemarknaden, trots sviktande försäljning, för de vill inte missa nästa paradigmskifte. De vill vara kvar i matchen när allt förr eller senare ändras igen.

paradigmskifte; en viktig förändring som inträffar när det vanliga sättet att göra något på ersätts av ett nytt och annorlunda sätt

Dagens fråga är huruvida du tror att det kommer ske ett paradigmskifte på smartphonemarknaden innan 2030? Paradigmskifte är kanske ett onödigt luddigt och komplicerat begrepp och ordval, men frågan handlar helt enkelt om ifall det kommer ske ett omvälvande skifte på smartphonemarknaden som ändrar hur de flesta använder och interagerar med sina telefoner.

Framtidsvisionen i Spike Jonzes sci-fi-film Her hade exempelvis inneburit ett paradigmskifte, där mobilen är pytteliten och interaktionen med enheten nästan helt består av muntligt tal med en chattbott och digital assistent. Ifall foldables, slideables eller rollables skulle bli ny standard räknar vi även in det som ett slags paradigmskifte och nytänk. Ett annat exempel är ifall smartphones ersätts med smarta uppkopplade glasögon med förstärkt och virtuell verklighet.

En följdfråga till de som svarar ja eller kanske: vad tror du paradigmskiftet kommer bestå av?

Tror du det kommer ske ett paradigmskifte på smartphonemarknaden innan 2030?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...