Trött på att vänta på betalapps? Skriv under en protestlista

Postat:
20:05 - 2010-05-27
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
79

Att många är väldigt frustrerade över att inte ha tillgång till betalapps utan att krångla med att roota telefonen, köra en modifierad androidemulator eller skaffa ett SIM-kort från exempelvis UK eller USA kommer knappast som en överraskning för någon. När nu Android börjar få ett rejält fotfäste här i Sverige så blir frågan än mer aktuell och många frågar sig vari problemet ligger.

Google tiger i vanlig ordning som muren och det enda man vid kontakt med dess kundtjänst och marknadsansvariga får veta är ett standardsvar där kontentan är att vi är viktiga för dem och att de arbetar på det. Samma svar som har getts under ett års tid.

I ren desperation har nu en protestlista på sajten petition.fm startats och om du vill vara med och göra din röst hörd så kan du klicka dig in där och lämna en protest i form av ditt namn och din ort. Sådana här protestlistor leder dessvärre sällan till något konkret, men då det bara tar 30 sekunder så kan det knappast heller skada att ge det en chans.

Uppdatering: I samma veva som protestlistan kom till vår kännedom så har det i vår tipskorg ramlat in ett antal spridda rapporter från svenska användare som med sina orootade telefoner plötsligt ser betalapps som de har köpt vid ett tidigare tillfälle, exempelvis via en androidemulator.

Vi kollade förstås upp detta själva, och visst stämmer det – betalapplikationer som är köpta sedan tidigare kan nu installeras och uppdateras även med en svensk telefon med ett svenskt SIM-kort.

Återigen, för att klargöra så att inga missförstånd uppstår: Man kan inte se alla betalapps på Market utan endast de som man sedan tidigare har köpt – något som inte har varit möjligt förut.
 

Protestlistan på Petition.fm. Tipstack till Johan, Joel I, digge, Joel S och Söder!