Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Trump-administrationen svartlistar Xiaomi [Uppdaterat]

Postat:
01:02 - 2021-01-15
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Sent under torsdagskvällen svensk tid lät USA:s försvarsdepartement meddela att de svartlistar ytterligare nio kinesiska företag, däribland den populära telefontillverkaren Xiaomi.
Svartlistningen ämnar i det här skedet stoppa amerikaner och amerikanska företag från att investera i Xiaomi samt stipulerar att alla amerikaner och amerikanska företag som har investeringar i Xiaomi måste redovisa dessa för amerikanska myndigheter senast den 11 november 2021.

Det är alltså i det här skedet inte en svartlistning av samma art som det totala handelsförbudet som bland annat har drabbat Huawei, där inga amerikanska företag eller individer tillåts samarbeta eller göra affärer med Huawei.

Ovanstående amerikanska blockad av Huawei har som många säkerligen vet fått som konsekvens att Huawei inte tillåts använda Android med Googles appsvit, då Google är ett amerikanskt företag, vilket i princip har gjort det omöjligt för Huawei att fortsätta sälja Androidtelefoner.

Exakt varför Xiaomi har svartlistats är ännu oklart, då de – som XDA-Developers poängterar – till skillnad från exempelvis Huawei nästan uteslutande säljer konsumentprodukter, inte produkter riktade till företag och infrastruktur, såsom mobilmaster och nätverksprodukter.

Uppdatering 15/1, kl 14:15: 

Xiaomi har kommenterat händelsen via Twitter. Bolaget gör gällande att det inte har några relationer med den kinesiska militären samt följer alla lagar och regler i samtliga länder där det bedriver verksamhet. Xiaomi skriver vidare att bolaget kommer att vidta åtgärder för att skydda verksamheten.

Mest kommenterat

 1. Vilket är ditt värsta mobilmissöde?
 2. Här är Motorola Edge 20 Pro med 12GB RAM och 144Hz
 3. Huawei presenterar P50 Pro
 4. Huawei nu inte ens en av de fem största i Kina enligt IDC
 5. Huawei P50 Pro har ”enastående” kamera enligt Dxo
 6. Nothing debuterar genom trådlösa hörlurarna Ear 1

Mest läst

 1. Samsung bekräftar att det inte kommer någon ny Note
 2. Anledningen till att Apple hatar läckor, enligt Apple
 3. Google har fortsatt med sötsakerna internt
 4. Här är Motorola Edge 20 Pro med 12GB RAM och 144Hz
 5. Oppo Watch 2 erbjuder Snapdragon Wear 4100 och upp till 16 dagars batteritid
 6. Huawei P50 Pro har ”enastående” kamera enligt Dxo

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket bryr du dig om smartklockor idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om