TV.nu för Android – missa aldrig ett TV-program igen [Tips]

Postat:
15:58 - 2010-01-27
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
24


Webbtjänsten TV.nu som presenterar TV-tablåer för närmare 120 stycken kanaler har lanserat en gratis och annonsfri Android-applikation. Programmet finns ute för nedladdning och du hittar det på Android Market genom att söka på ”TV.nu” eller genom att scanna QR-koden längre ned i artikeln med programmet Barcode Scanner.

Bland funktionerna märks möjligheten att se TV-tablåer i landskapsvy, så som bilden ovan visar. Vidare kan man välja att endast se TV-tablåer för kanaler man är intresserad av och det går även bra att sortera bland TV-tablåer så att endast filmer eller sportevenemang syns. TV.nu har även implementerat en påminnelsefunktion som meddelar användaren innan tillagda program börjar, på så vis behöver man aldrig missa ett TV-program igen. Dessutom kan man direkt genom programmet dela med sig av aktuella TV-program och filmer genom e-post, SMS och Facebook.

Till vänster ovan syns startskärmen i porträttläge och här visas aktuella TV-program för de TV-kanaler som man markerat under menyalterantivet ”Välj kanaler”. Genom att trycka på meny-knappen hittar vi också  funktioner för att sortera på filmer eller sportevenemang, visa listan över aktuella påminnelser samt möjligheten att uppdatera alla tablåer.

Ovan syns listorna för film respektive sport och till höger ser ni hur programbeskrivningen ser ut. Ovanför själva programbeskrivningen syns knapparna ”Påminnelse” och ”Skicka”, mer om dessa nedan.

Påminnelseknappen ger användaren möjlighet att bli påmind vid antingen programmets start eller mellan 5 minuter till 3 timmar innan det börjar, så snart en påminnelse är tillagd kan man se den/ta bort den genom påminnelselistan. Trycker man på Skicka-knappen kan man i sin tur dela med sig av ett program till någon annan genom Facebook, Gmail, SMS etc.

QR-kod TV.nu

Det är alltid lika roligt med fler svenska tjänster och tillika svenska utvecklare på Android-fronten. TV.nu gör oss inte på något vis besvikna och applikationen är riktigt smidig. Utöver detta skall TV.nu premieras för att man haft/har en mycket bra dialog med användarna, som inneburit att man implementerat funktioner man sett en efterfrågan kring illa kvickt. Har du några egna förslag på förbättringar kan du skicka ett mail till android(at)tv.nu eller titta i programutvecklarens forumtråd här på Swedroid.

[TV.nu på Androlib]

[TV.nu]