TV4 lanserar Play-applikation för Android

Postat:
20:29 - 2011-05-03
Skribent:
Henrik
Kommentarer:
34

 

Stora delar av livet styrs efter TV-tablån, och nu finns räddningen för många Android-användare då TV4 äntligen har släppt sin applikation ’TV4 Play’ på Market. Genom appen kan man se på hela avsnitt av utvalda serier, och dessutom en hel del klipp för kortare stunder. Det finns dock en fråga som många kan ställa sig själva – var är allt innehåll?

För den som laddar ner applikationen kommer utbudet att uppfattas som väldigt undermåligt, och endast ett fåtal serier finns tillgängliga. TV4 satsar nämligen fullt ut på sin Premium-tjänst, som både tar bort all reklam från tjänsten och utökar utbudet något enormt. Dessutom blir kvaliteten på både bild och ljud bättre.

Vad man lätt kan se är att TV4 tar efter Spotify, som med sin begränsande gratistjänst nu verkar få allt fler Premium-användare. Alla TV4-program (såvitt undertecknad kan se) är gratis i en vecka, och kräver sedan ett Premium-abonnemang för att kolla på. Tjänsten är fullt duglig för den genomsnittliga användaren i sitt gratisstadie, speciellt om det handlar om att se avsnittet av Äntligen Hemma som man missade dagen innan under tågresan till jobbet.

Klienten i sig är väldigt simpelt utformad och lider inte av några större gränssnittsproblem. Den inbyggda mediaspelaren är även den simpelt och intelligent utformad, och har dessutom en inbyggd låsknapp för skärmläget för att skärmen inte ska rotera under visningen. Klipp går snabbt att ladda in på en vanlig mobil uppkoppling på 7,2 Mbit, vilket verkligen är uppskattat. Det beror troligtvis på den relativt låga upplösningen, men personligen är det att föredra framför seg laddning när man ska kolla på mobilen.

Känner ni för att testa applikationen finns den tillgänglig gratis på Market. Berätta gärna med en kommentar vad ni tycker om klienten!

Mer info om premiumtjänsten hittar ni hos TV4.

Tack till alla som tipsade!

Lägsta pris på HTC Incredible S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu: