Tvenne iPhonekopior goes Android?

Postat:
19:11 - 2009-06-19
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
5

Mezui M8 & SciPhone N12

Låt oss börja med Mezui M8. Ni vet, den där kinesiska iPhone-kopian vars photoshoppade produktbilder började cirkulera på diverse techbloggar för sisådär 18 månader sedan. Sedan dök även fula attrapper upp, och så var det någon video på eländet ”in action”.. och så där fortsatte det, och M8 började så smått skapa sig en egen identitet, bröt sig loss från iPhone allt mer.. och ser nu ut att faktiskt ut att faktiskt ta steget från någon slags telefonernas vaporware till en produkt som faktiskt går att köpa och använda.

Mezui M8 med Android? Nu har de emellertid bestämt sig för att det kanske är bäst att gå Androidvägen istället för att apa efter iPhone – något som iaf på pappret är betydligt vettigare eftersom de är fria att använda Android (nästan) som de vill. Betyder det att Android nu är tillräckligt välkänt för att vara värt besväret för den kinesiska kopiatorn Meizu att åka snålskjuts på? Meizu har i vilket fall som helst tillkännagivit att de har satt ett team på att undersöka Android och möjligheterna att använda operativsystemet på deras telefoner. Gissningsvis kommer detta ske allra tidigast i Mezui M9 – M8 är som Alexander påpekar i kommentarerna redan ute – och rullar på Windows CE. *rysa*

 
SciPhone N12 med Android? Sedan har vi ”SciPhone” [sic] som ironiskt nog roade sig med att själva skapa en Android-kopia. Tänk efter nu… varför i hela friden skulle någon slösa tid på att skapa en kopia av ett operativsystem som redan existerar och är fritt för alla att använda? Kinesisk logik, mina vänner.

Hur som helst så har SciPhone nu beslutat sig för att använda sig av en genuin Android-kopia för sin kommande N12-modell, som faktiskt har respektabla specifikationer. Vad sägs om 3.2″ touchscreen, quadband GSM/3G, 3.2Mpix-kamera, GPS, Wifi och en 624MHz Marvell-processor. Pris (i Kina): 234 USD, 1850 kr. Inte så illa pinkat, om man skulle råka ha vägarna förbi Kina (och saknar skam i kroppen?).

Via phandroid och Engadget.