TVRoi T1 – ny androidbaserad mediaspelare som kommer i september

Postat:
14:25 - 2011-08-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
49

Svenska Digilive AB har meddelat att de ska börja sälja den androidbaserade mediaspelaren TVRoi T1. Enheten är tillverkad av sydkoreanska Ellion Digital och kommer kosta cirka 1300kr. Genom att mediaspelaren är baserad på Android kommer den låta användare installera appar från Market, kolla mejl och surfa på nätet direkt via teven.

Tanken är att man ska kunna göra sin relativt fräscha platt-tv smartare utan att behöva köpa en ny tv med inbyggt internetstöd. TVRoi T1, eller Ellion T1 som den även kallas, klarar av att spela upp och strömma 1080p-video och ska vara kompatibel med de flesta populära format som exempelvis H.264, MKV, AVC, ISO och så vidare. Enheten kan enligt pressreleasen även spela upp YouTube-videos i HD utan problem.

Ellion T1 stödjer svenska i menyer och virtuella tangentbord och det går även att koppla ett trådlöst tangentbord till mediaspelaren, för att till exempel lättare kunna lämna statusuppdateringar på Facebook eller skriva mejl.

Mediaspelaren mäter 10 x 12.5 x 3 cm och apparaten kopplas till TV med HDMI 1.3 eller kompositanslutning. Bland övriga specifikationer finner vi Ethernet-anslutning, dubbla USB-portar och stöd för minneskort. TVRoi T1 släppts i slutet av september och kommer som tidigare nämnts att gå på runt 1300kr. De som är nyfikna på enheten kan med fördel kika närmare på Ellion.se.

Tipstack till Peter och Nisse! Genom MyNewsDesk

Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 10.1 (16GB/WiFi) på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Acer Iconia A500 32GB på Prisjakt just nu: