Tydliga tecken på att Google kommer ta bort applådan i Android N

Postat:
12:23 - 2016-02-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
117

Ända sedan starten har Android till skillnad mot IOS haft en så kallad applikationslåda. Alla appar ligger i en separat lista från vilken valfria ikoner placeras på själva hemskärmarna. Nu kan applådan vara på väg att försvinna i original-Android, då det finns tecken på att den kommer tas bort i och med kommande Android N.

Kinesiska tillverkare som Xiaomi, Huawei och Meizu visar redan samtliga ikoner på hemskärmarna och använder inte applåda. Nu börjar jättarna i väst ta efter som LG och Samsung. Nyss tillkännagivna LG G5 saknar applikationslåda och Samsung inkluderar ett alternativ för att visa samtliga ikoner på hemskärmen i Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge.

lg-g5-mwc-hands-on-set-2-03

Att dessa samarbetspartners valt att ta bort applådan redan nu är ett tecken på att det kommer bli framtida standarden för plattformen. Dessutom figurerar det rykten om att tidiga versioner av Android N inte innehåller en applåda.

Det spelar dock mindre roll i praktiken då det är väldigt enkelt att installera någon av de tusentals hemskärmsersättarna från Play Store, men alla kommer sannolikt inte bli nöjda om denna klassiska finess försvinner.