Ubisofts Prince of Persia Classic släpps i Play Store

Postat:
13:09 - 2012-09-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
27

Är det några som minns det första Prince of Persia-spelet? Det släpptes ursprungligen för Apple II precis i slutet av 80-talet och spred sig därefter till en rad olika plattformar. För de som inte känner till Prince of Persia så är det ett plattformsspel i vilket man ska rädda en prinsessa i medeltida Persien (nuvarande Iran).

År 2007 gjordes originalspelet om av franska utvecklaren Gameloft och släpptes som Prince of Persia Classic. Den är den versionen med förbättrad grafik och mer mjuka animationer som nu nått Googles programbutik. Vi har testat spelet på en Galaxy Nexus och det fungerade bra. 

Kontrollerna har samma layout som på de flesta plattformsspel för pekskärmsmobiler: det finns ett styrkors till vänster och knappar för att bland annat hoppa och huka sig till höger. Vi tycker att det var relativt lätt att styra Prince of Persia, men de som vanligtvis ogillar pekskärmskontroller kommer nog göra det här också.

De som vill testa själva kan med fördel bege sig till Play Store genom widgeten nedan. Prince of Persia kostar 20kr och går att köra på alla enheter som har minst Android 2.2. Är det några som testat spelet och vad tycker ni i så fall?