Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Uppdatering till HTC Magic strax efter jul? [Rykten]

Postat:
14:53 - 2009-12-23
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

En av våra användare, Tomas Z, uppger sig för att  ha erhållit information från HTC rörandes en uppdatering till HTC Magic och skriver följande om saken.

 • HTC arbetar med att avsluta en omfattande uppdatering till HTC Magic.
 • Denna uppdatering ska komma om dagar snarare än månader.

Det är vad som sägs i epost-konversation mellan mig och en anställd på HTC och jag vill poängtera att det inte handlar om kundtjänst eller liknande.

Vilken typ av uppgradering det handlar om specificeras inte och jag överlåter till er gissa vad det kan vara för något,  Android 1.6 med Sense? Bara Sense? Mindre än så? Eller 2.0+?

I kommunikationen får jag också en tydlig vink om att HTC:s inställning i frågan om uppdateringar är att det bara är en extra-service till kunderna som inte ska tas för given. Det kan vara bra för alla framtida och nuvarande HTC-ägare att känna till.

HTC:s kunder tycker jag har rätt till information om vad företaget har för planer och inställning till både hårdvaran och mjukvaran. Här behöver HTC i min mening bli bättre.

Missar de dialogen med early adopters och androidevangelister så tappar de den målgrupp som är först med att rekommendera sina vänner och nätverk alternativ till iPhone och andra smartphones. De missar chansen till dialog med den målgrupp som sannolikt är viktigast, enligt vedertagna kommunikationsteorier. Och de missar möjligheten till kvalificerad återkoppling. Det räcker inte att passivt finnas på platser för sociala medier, som Facebook eller användarforum. De måste utnyttja denna möjlighet till dialog, inte pliktskyldigt bara slänga upp konton och profiler. HTC hänvisar gärna till sitt nyhetsbrev (HTC e-Club) för löpande information om uppdateringar, men jag tror att de flesta av oss också önskar mer av fortlöpande kommunikation och dialog än att passivt vänta på nyhetsbrev.

Innan jag har spridit denna information vidare har jag först gett källan möjlighet att inte bli citerad med namn. Det har, som jag har tolkat det, tyvärr också funnits en önskan om att inte alls sprida denna information vidare.  Min inställning är dock att det HTC svarar mig som kund, det är jag också helt fri att sprida vidare.

Vi håller med författaren om att HTC och även övriga övriga tillverkare varit på tok för dåliga i kommunikationen med sina användare vad berör uppdateringar av mjukvaran. Då återstår bara att vänta och se om vi svenska Magic-användare får julklapp från HTC redan i år eller ej.

Vill du också publicera en artikel på Swedroid? Klicka här

Mest kommenterat

 1. Vilken telefon innebar största klivet framåt för dig gällande fotografi?
 2. Samsung Galaxy S21-serien stödjer inte sömlösa uppdateringar
 3. Android 12 kan erbjuda smidig delning av Wi-Fi-lösenord
 4. Google hotar att blockera sin sökmotor i Australien
 5. Vivo lanserar flaggskeppet X60 Pro+ med Snapdragon 888, stor kamerasensor
 6. Sony Xperia Compact kan göra comeback

Mest läst

 1. Netflix kan snart avgöra vad du ska titta på
 2. Vilken telefon innebar största klivet framåt för dig gällande fotografi?
 3. Google hotar att blockera sin sökmotor i Australien
 4. Bonusprogrammet Google Play Points kommer till Norden
 5. Samsung Galaxy S21-serien stödjer inte sömlösa uppdateringar
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v3)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många bilder har du på Google Photos idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om