Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Uppföljare till HTC Hero presenteras 15:e februari – i butik strax därefter

Postat:
14:40 - 2009-12-04
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

HTC-You-Small

HTC har vuxit snabbt i Sverige sedan man satsat på Android och har i och med sin framgång öppnat ett Sverigekontor där branschvetaren Patrik Andersson intagit rollen som VD. IDG.se har haft en pratstund med Andersson där en del intressant framkommer.

Bland annat får vi reda på att HTC Hero får en uppföljare som presenteras i Barcelona den 15:e februari och som strax därefter skall finnas i svenska butiker. Det framgår också att HTC framöver kommer att satsa på att framhäva användarupplevelsen bland sina produkter, detta framför att skryta om processorhastigheter och megapixlar samt andra specifikationer. Som en del i denna offensiv har man bland annat bytt grafisk profil, ändrat slogan till ”Quietly brilliant” och släppt en mängd hippa reklamfilmer som riktar sig till yngre människar.

– Vi försöker att prata på ett annat sätt. Vi pratar aldrig om teknik, specifikationer och megapixlar. Vi försöker att lyfta fram användarupplevelsen snarare än produkten i sig.

För att stå sig i konkurrensen, där man för oktober månad bara hade 7% av smartphone-försäljningen, så kommer man dessutom att spotta ur sig telefoner under nästa år och i snitt så skall en Android-telefon släppas i månaden. Detta innbär att halva produktportföljen vid slutet på år 2010 kommer att bestå av uteslutande Android-telefoner.

Fördelarna med att HTC finns på plats här i Sverige är många och innebär bland annat att vi kan få nya modeller fortare samt erhålla bättre support, vad som dock är mest intressant är att man tänker lansera en stor mängd Android-telefoner under nästa år. Detta rimmar väldigt väl med de uppgifter som framkommit genom den läckta Android 2.1 ROM-filen för HTC Hero, uppgifter som vill göra gällande att HTC har en armada av Android-telefoner på gång som för närvarande befinner sig i  utvecklingsfas

Genom IDG.se

http://www.idg.se/2.1085/1.275924/sa-ska-htc-utmana-mobiljattarna

Mest kommenterat

 1. Rapport: PostNord kan gå i konkurs utan stöd
 2. BankID kommer släppas för Huaweis app-butik
 3. Ni som inte byter till en ny telefonmodell vart eller vartannat år – hur upplever ni att era ”gamla” telefoner fungerar?
 4. EU överväger att tvinga alla smartphonetillverkare att använda USB-C
 5. Google delar med sig av Stadias roadmap för 2020
 6. Rykte: Specifikationerna för Samsung Galaxy S20-serien

Mest läst

 1. EU överväger att tvinga alla smartphonetillverkare att använda USB-C
 2. Så här ser Samsung Galaxy S20 Ultra ut enligt senaste ryktena
 3. Rapport: PostNord kan gå i konkurs utan stöd
 4. Rykte: Specifikationerna för Samsung Galaxy S20-serien
 5. Teknikmagasinet kastar in handduken – ansöker om konkurs
 6. Google delar med sig av Stadias roadmap för 2020

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är effektivast överlag: textbaserad kommunikation eller samtal?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey