Upplösningen för kamerorna i nya HTC One: 16MP och 4MP [Rykten]

Postat:
01:49 - 2014-03-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
86

För ungefär ett år sedan vandrade HTC längs en egen väg genom att helt undvika megapixelracet i smartphones. Tillverkarens toppmodell One har nämligen en kamera med bara 4MP. HTC kallar det för ”UltraPixlar” och tanken är bland annat att kameran ska prestera bättre i mörker och dunkel.

Som många säkert är bekanta med säger inte antalet megapixlar särskilt mycket om bildkvaliteten eller skärpan – bara om hur många pixlar bilden rymmer. Det finns dock fördelar med höga upplösningar, om optiken, mjukvaran och övriga tekniken också är med på noterna.

Det är sedan länge känt att nya HTC One har dubbla kameror, men vad har de egentligen för upplösning? Enligt en kinesisk myndighet som tycks vara en motsvarighet till amerikanska FCC har kamerorna 16MP respektive 4MP. Ena kameran är med andra ord högupplöst och mer traditionell.

Kinesiska TENAA bekräftar även en rad specifikationer som nämnts tidigare, närmare bestämt 2GB RAM, en Full HD-upplöst 5-tumsskärm, samt chippet Snapdragon 801. HTC One 2014 presenteras tisdagen den 25:e mars.