Utmana dina vänner och deras ordförråd med Wordfeud [Speltips]

Postat:
19:22 - 2011-08-21
Skribent:
| Henrik
Kommentarer:
96

Ett av världens mest klassiska spel är på väg tillbaka i en ny tappning och är just nu en av de hetaste Twitter-trenderna i Sverige där alla vill utmana varandra. Spelet är mer eller mindre som godingen Alfapet, eller som andra känner till det; Scrabble – då med ett nytt namn och en smart mobil lösning. Wordfeud är en suverän tolkning som låter iOS och Androidanvändare spela tillsammans över nätet med vem som helst.

Av och till dyker små enkla spel upp som verkligen fastnar. För att ta ett exempel har vi Angry Birds, och att kalla det för ett sådant är kanske en överdrift, men spelets koncept är otroligt simpelt trots det. Konceptet Wordfeud bygger på är även det simpelt, och tack vare ett enormt genomslag bland svenska sociala medier har Wordfeud, liksom Angry Birds, vuxit till sig med rekordfart då det just nu pågår en hel del matcher runt om i Sverige.

Hittills har jag ensam skrapat ihop 7 matcher som då spelas samtidigt, vilket kan låta förvirrande. Lösningen är dock ganska enkel, då man har hela tre dygn (72h) på sig att göra sitt drag. Man spelar sin runda när man kan och väntar på att sin motståndare har tid att svara. På det sättet kan man för att hålla igång spelandet möta flera personer på samma gång, och samtidigt kan en runda vara väldigt länge.

Med en smart sökfunktion går det att hitta användare baserat både på användarnamn och e-postadress, och det finns givetvis en vänfunktion tillsammans med en inbyggd chat för att prata med motståndare. Dessutom går det att genom ett knapptryck utmana en slumpmässig person någonstans i världen.

Wordfeud finns i två versioner, där en är en reklamdriven gratisversion. Jag valde att köpa fullversionen för dryga tjugolappen då reklamen var ovanligt störande – reklam efter varje drag är inget som föredras när många omgångar är igång, men det är trots allt en relativt liten summa när man tänker efter. Att man kan spela mellan iOS- och Androidplattformen är ett stort plus i kanten, och allt som allt rekommenderas spelet för alla som är sugna på ett spel av det klurigare slaget.

Känner ni er klyftiga och sugna på att vinna får ni mer än gärna utmana mig (användarnamnet är ’bjoerkman’), och passa på att utmana andra Swedroid-läsare – förutsatt att ni delar med er av era respektive användarnamn i kommentarerna vilket såklart skulle vara trevligt!

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Desire Z på Prisjakt just nu: