Beeper Mini lyckas skicka Imessage-meddelanden från Android till Iphones genom baklängeskonstruktion

Postat:
23:06 - 2023-12-05
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
16

Eftersom Apples meddelandetjänst Imessage är så pass viktig i vissa regioner, framförallt i USA, har det gjorts flera försök att låta Androidanvändare skicka och ta emot Imessage-meddelanden. Senaste exemplet är Nothing som i samarbete med Sunbird gjorde en satsning som snabbt föll pladask på grund av allvarliga säkerhetsbrister.

Tidigare metoder har helt enkelt skickat meddelanden via Apple-datorer i serverhallar och krävt att användaren både har ett Apple-ID och lämnar ut inloggningsuppgifterna. Nu har utvecklaren Beeper tagit fram en helt ny metod genom baklängeskonstruktion. Metoden upptäcktes av en 16-åring.

När meddelanden skickas från appen Beeper Mini ser de ut som Imessage-meddelanden på Iphones, med bibehållna gruppkonversationer och blå pratbubblor. Moderna funktioner likt reaktioner, trådar, bilder och videor ska även vara intakta och allt sägs fungera som det ska.

Beeper har hittat ett sätt att registrera ett telefonnummer hos Imessage och sedan skicka meddelanden direkt till Apples servrar, utan omdirigering. Meddelanden från Imessage tas även emot direkt i Beeper Mini. Detta ska ha krävt en komplex demonteringsprocess för att lista ut hur Imessage fungerar, så att meddelanden accepteras som äkta Imessage-meddelanden av Iphones.

Utvecklaren använde en så kallad jailbreak-version av IOS och analyserade systemet för att se hur allt fungerade. Enligt Beeper är metoden säker: utvecklaren ser inte skickade meddelanden, användarens kontakter, eller Apple-ID, eftersom appen ansluter till Apples servrar precis som en Iphone gör.

Företaget påstår att Imessage-koden ska bli open-source och släppas för granskning. Vad kan då Apple göra åt saken, då inlåsning och att Imessage bara fungerar på Iphones är en del av strategin? Enligt Beeper har de lagen på sin sida. Utvecklaren tror även att det blir svårt för Apple att stänga ute dessa Androidskickade Imessage-meddelanden utan att samtidigt förstöra funktionaliteten för miljoner legitima Iphones – men hur länge metoden fungerar återstår att se.

Beeper Mini är finns här i Google Play.