Utvecklare tror på android

Postat:
15:04 - 2010-07-02
Skribent:
Pelle
Kommentarer:
11

En negativ sak med Android är bristen på häftiga applikationer och stora utvecklare. Visst finns en del (bla. svenska Polarbit) men man är inte i närheten av antalet stora utvecklare som arbetar med iOS. Appcelerator, ett företag som skapat ett multiplattformsutvecklingsverktyg, har gjort en undersökning bland 2733 av deras registrerade utvecklare, och 81% av de tillfrågade ansåg att utveckling av applikationer till Android-telefoner var mycket intressant. För Android-tablets var motsvarande siffra 62%. Apples iOS ligger fortfarande före Android i statistiken och andelen som tycker utveckling för iPhone är mycket intressant är 90% och för iPad 84%.

På frågan: ”Vilket OS har störst möjligheter” svarade 55% av utvecklarna Android. iOS kom strax efter med 39% och de sista sex procenten svarade andra plattformar så som Palms WebOS, Nokias Symbian och Windows Phone 7. 54% ansåg att Android är det OS som är bäst att satsa på ur ett långsiktigt perspektiv, men på kort sikt ansåg 78% att iOS var plattformen att satsa på.

Detta är positiv statistik och förhoppningsvis får vi snart se fler utvecklare som satsar på Android och mer bra applikationer på Android Market.

Via: Appcelerator