Vad fick dig att välja Android? [Undersökning]

Postat:
13:41 - 2012-10-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
193

För vissa känns kanske Android fortfarande som en relativt ny plattform men Googles skapelse har funnits med ett tag nu. Redan 2005 köpte sökjätten Android Inc och den första androidmobilen började säljas för fyra år sedan. Android är inte längre någon ovanlig uppstickare utan snarare herre på täppan: i exempelvis Spanien innehar operativsystemet 80% av smartphonemarknaden.

Ett tidigare inlägg på Swedroid diskuterar fördelar med andra plattformar och sådant Android saknar. Nu vänder vi på steken och frågar: Vad får er att använda Android? Vad fick er att skaffa en enhet som kör Android istället för en iPhone, en Windows Phone, en BlackBerry eller någon annan form av smart mobil? 

Tycker ni att Android är kraftfullast och har flest funktioner överlag? Är det plattformens mångfald av hårdvara som lockar? Eller öppenheten och alla anpassningsmöjligheter? Tilltalas ni av filosofin bakom systemet?

Eller tycker ni precis lika bra om andra plattformar och gillar att testa olika operativsystem? Det är sannolikt en kombination av flera olika anledningar men berätta gärna varför ni tilltalas av Android som smartphoneplattform.