Vad hoppas du nästa Nexus får för specifikationer? [Undersökning]

Postat:
12:45 - 2012-09-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
196

nexus-google-logo-android

Den första Nexus-mobilen, med det passande namnet Nexus One, tillverkades av HTC och släpptes i början av 2010. Sedan dess har vi sett två till telefoner i Nexus-serien och båda dessa har tillverkats av Samsung: Nexus S som kom tidigt 2011 och Galaxy Nexus som släpptes i november samma år.

Förra hösten florerade det en mängd rykten om vad nästa Nexus skulle få för specifikationer och mjukvara. Det saknas knappast spekulationer i år heller men de är färre än i fjol. Vi har bland annat fått höra att det kanske kommer släppas en hel rad nya Nexus-mobiler samtidigt från flera olika tillverkare. 

Samsung Galaxy Nexus
Release: Hösten 2011
CPU: 1,2GHz dual-core
SoC: TI OMAP 4460
GPU: PowerVR SGX540
RAM: 1GB
Skärm: 4,65" / HD / 316PPI
Skärmtyp: Super AMOLED
Kamera: 5MP
Batteri: 1750mAh
Vikt: 135g
Mått: 135 x 68 x 9mm
Pris från:
Om ryktet stämmer skulle det kunna vara ett misstag. En sak som gjort Nexus-enheterna speciella är att de är tydliga flaggskepp för Android som plattform, vilka är tänkta att vara en förebild för operativsystemet. Med ungefär ett års mellanrum har det kommit ett nytt androidflaggskepp, ungefär som Apple varje år släpper en ny iPhone.

Ifall det istället kommer en hel rad nya Nexus-enheter varje år skulle det enda som får dem att sticka ut i mängden vara att de får uppdateringar direkt från Google och kör en oförändrad variant av Andorid, vilket i och för sig är en rätt stor fördel för vissa androidfans. Men varumärket skulle eventuellt kunna bli utspätt.

Fördelen med flera nya Nexus-enheter på samma gång är ju naturligtvis att konsumenter får fler alternativ och att det i bästa fall skulle kunna finnas en Nexus för alla smaker och prisklasser. När det gäller hårdvaran för nästa Nexus så tror vissa att LG Optimus G är en kandidat.

För de som inte är bekanta med enheten bjuder den på Qualcomms fyrkärniga chip Snapdragon S4 Pro med grafikdelen Adreno 320. Vi finner även 2GB RAM-minne, en 4,7-tums LCD-skärm med 768 x 1280 pixlars upplösning, LTE, NFC och en 13MP-kamera.

Vi undrar nu vad ni hoppas få se i nästa Nexus? Vill ni att det släpps ett enda prestandamonster eller hoppas ni att det kommer flera nya Nexus-mobiler samtidigt? Vad vill ni att enheten ska få för hårdvara? Lämna gärna en kommentar nedan och berätta!