Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Vad som har sagts om Android 12 hittills

Postat:
11:32 - 2021-02-15
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Även om systemet inte saknade nyheter kan Android 11 ha framstått som en anonym uppdatering – i alla fall för Pixel-användare. Vissa tillverkare, som OnePlus, erbjuder desto större förändringar i och med Android 11 då de har passat på att göra om sitt gränssnitt.
Google verkar dock erbjuda desto mer omdanande nyheter i och med kommande Android 12. En förhandsversion av Android 12 kan landa redan nu i veckan. I fjol släppte Google exempelvis den första förhandsversionen av nya systemet 19 februari.

Vi har summerat vad som har sagts om Android 12 hittills, inför släppet för utvecklare. Alla uppgifter baseras på rykten så inget är spikat än.

Utökat temastöd

Android 12 ser ut att erbjuda ett mer kraftfullt temastöd, med större möjligheter att personanpassa systemet och få ett skräddarsytt gränssnitt. Redan idag kan Pixel-användare ändra accentfärg, font, ikonerna i statusfältet, samt ikon-former.

I Android 12 ska det även gå att ändra huvudfärgen, det vill säga bakgrundsfärgen. De två färgerna kommer eventuellt även speglas i tredjepartsappar, såtillvida utvecklare lagt till stöd.

Nytt gränssnitt

Skärmdumpar som påstås komma från dokumentation Google delat med tillverkare har visat stora gränssnittsförändringar. Objekt är betydligt mer rundande än tidigare, aviseringsmenyn har gjorts om och hemskärmen rymmer en ny typ av widgetar.

I en undersökning på Swedroid svarade 59 % att de tycker det nya gränssnittet är en förbättring, medan 29 % inte hade bestämt sig än.

Integritets-ikoner i statusfältet

Android 12 kommer enligt rykten indikera i statusfältet när appar använder exempelvis mikrofonen och kameran. Tanken är att användare ska få större insyn i hur appar utnyttjar potentiellt känsliga delar av telefonen.

Enligt skärmdumparna visas ikoner för mikron och kamera i statusfältet när de används av appar. Indikationen blir därefter bara till en grön diskret prick. Vid tryck berättar Android 12 vilka appar som använt sensorerna.

Blandat

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Disney+ utökas med Star [Notis]
 4. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 5. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 6. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om