Vad tycker du om din smartklocka? [Undersökning]

Hur bra fungerar SmartWatch, Galaxy Gear och Pebble?

Postat:
12:23 - 2014-02-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
53

Vi har sett en uppsjö smartklockor från både små och stora teknikföretag senaste åren. Telefontillverkare ser potential i handledsenheterna och vill vara med och konkurrera. Till de större företagen som antingen redan har eller med största sannolikhet relativt snart kommer släppa smartklockor hör Sony, Samsung, LG, ZTE, Intel, Qualcomm, Motorola, HTC, Microsoft, Nokia och Apple.

Den förmodligen mest kritikerrosade smartklockan hittills kommer dock inte från något större elektronikföretag utan från amerikanska Pebble. Enheten blev till genom gräsrotsfinansiering på Kickstarter och har sedan dess gjort succé – inte minst tack vare lång batteritid, många appar, en skärm med god läsbarhet och ett gränssnitt som styrs med fysiska knappar.

Men trots många försök har det ännu inte kommit någon smartklocka som tagit vanliga konsumenter med storm och gjort produktkategorin mainstream. Samtidigt finns det användare som älskar sina smartklockor redan idag. De vanligaste smartklockorna i Sverige idag bör vara Sonys SmartWatch-serie, Samsung Galaxy Gear och Pebble.

Nu är vi nyfikna på vad du har din smartklocka till? Hur förenklar den din vardag, eller krånglar klockan snarare till det? Vad är största fördelen med att ha en smartklocka? Vilken handledsenhet har just du och vilka funktioner är det du saknar? Lämna gärna en rad och berätta vad du tycker om din smartklocka och om själva idén att ha en dator på handleden.

Senaste artiklarna om SMARTKLOCKOR

→ Se fler artiklar om ämnet