Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Vad tycker du om USB-C-standarden och har du upplevt några problem? [Undersökning]

Postat:
13:05 - 2018-10-03
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
I slutet av år 2013 presenterade USB Promoter Group den nya standarden Type-C. Största omedelbara fördelen för konsumenter är som bekant att sladden inte har något upp eller ned utan kan anslutas från båda hållen. Det går inte längre att ta fel.
Standarden stödjer även högre datahastigheter och utgångseffekt. I december förra året svarade 79 procent att deras Androidmobil hade utrustats med Type-C. Idag finns ingen ursäkt att släppa mobila enheter utan USB-C, även om det fortfarande lanseras nya smartphones med den förlegade porten. Microsoft presenterade även nya laptops utan USB-C häromdagen.

En sladd och port för allt låter fantastiskt – men har det varit riktigt så enkelt? För ett par år sedan fick Amazon exempelvis bannlysa USB-C-kablar som inte följde standarden. Google-ingenjören Benson Leung avrådde år 2015 från att använda de USB-C-kablar som såldes av OnePlus – i alla fall i kombination med Google-produkter.

Även den gången var anledningen att standarden inte följdes och att kabeln påstods i värsta fall kunna skada elektronik. OnePlus support avråder från att använda deras laddare tillsammans med telefoner och enheter från andra företag.

Vi provade nyligen att ladda en Nintendo Switch med USB-C-laddare från Google, OnePlus och Huawei. Googles laddare fungerade helt utan problem. Nintendos system sa att laddaren från OnePlus inte kunde användas, men registrerade i vilket fall att den var ansluten.

Huaweis laddare märkte Switch inte ens av – i vilket fall inte visuellt. När USB-C-kabeln från OnePlus kopplades till laddaren från Huawei gick det dock att ladda den portabla spelkonsolen. Snabbladdning är en annan punkt som i regel bara fungerar med laddare från respektive tillverkare. Det kan även vara svårt att veta vilken funktionalitet en USB-C-port faktiskt stödjer, då det kan variera.

Nu undrar vi vad ni tycker om USB-C-standarden hittills? Har ni upplevt några problem i stil med det ovan, eller har allt varit frid och fröjd? Anser ni att USB-C är en kraftig förbättring? Vad är största fördelen, vad saknas och vad kan bli bättre? Ordet är fritt!

Mest kommenterat

 1. Rapport: Framtida Huawei-telefoner blir utan Play Store
 2. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 7 Pro
 3. Föredrar du ”Edge”-skärmar eller platta paneler?
 4. Prispressade Asus Zenfone 6 erbjuder Snapdragon 855, 5000mAh och vridbar kamera
 5. Amerikanska chipptillverkare bryter samarbetet med Huawei – Google och Huawei uttalar sig
 6. OnePlus introducerar trådlösa hörlurarna Bullets Wireless 2

Mest läst

 1. Rapport: Framtida Huawei-telefoner blir utan Play Store
 2. Nokia, OnePlus och Huawei stänger ned appar i förtid
 3. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 7 Pro
 4. OnePlus 7 Pro har 6,67-tumsskärm med 90Hz uppdateringsfrekvens
 5. Huawei P30 Lite lanseras i Sverige, kostar 3995 kronor
 6. Prispressade Asus Zenfone 6 erbjuder Snapdragon 855, 5000mAh och vridbar kamera

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Föredrar du ”Edge”-skärmar eller platta paneler?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey