Vad vi räknar med att få se under IFA 2017 i Berlin

Postat:
11:44 - 2017-08-28
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
7

Första Internationale Funkausstellung Berlin (IFA) gick av stapeln redan 1924. Årets upplaga av den stora konsumentelektronikmässan pågår mellan 1 – 7 september.

Sony

Vi ska nu kort summera vad vi kan räkna med att få se. Först och främst kommer både Sony och LG att visa upp sina nyheter nu på torsdag, sista augusti. Sony tänker av allt att döma att presentera Xperia XZ1 och XZ1 Compact – pressbilder på båda telefonerna har redan figurerat online.

XZ1 får enligt utsago en 5,2-tumspanel, Qualcomm Snapdragon 835, 4GB RAM och en 19MP-kamera. Årets Compact sägs prestandamässigt vara i nivå med flaggskeppet. Det har även skvallrats om en stor och slimmad smartphone från Sony med bildförhållandet 18:9 (2:1), något som dock är desto mer ovisst.

LG

LG V30 har utrustats med en 6-tumsskärm (P-OLED/18:9), en kamera med bländartalet f/1,6 (rekord), samt vad som sägs vara en ovanligt kraftfull och precis vibrationsmotor. Vi räknar med att V30 fått Qualcomm Snapdragon 835 och minst 4GB RAM.

Presentationen börjar nio på morgonen 31 augusti.

Huawei

Den kinesiska jätten håller i ett evenemang andra september. Huawei kommer sannolikt inte att introducera några nya toppmodeller, utan pratar eventuellt endast om sina satsningar på artificiell intelligens.

Samsung

Samsung har som bekant redan rivit av sin stora nyhet för hösten, Galaxy Note 8, men företaget kommer kanske visa upp nya aktivitetsarmband under IFA. Ett av dem kan vara Gear Fit 2 Pro som nyligen råkade offentliggöras.

Senaste artiklarna om IFA 2017

→ Besök Androidarkivet