Version 2.0 av YouTube för Android släpps – nytt, mörkare gränssnitt

Postat:
03:35 - 2010-10-21
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
45

En ny version av YouTube-appen för Android släpptes av Google under gårdagen, dock bara till telefoner med Android 2.2, och bland nyheterna ser vi ny funktionalitet som möjligheten att spela videoklipp i porträttläge, en mer fullständig browsingupplevelse samt ett omarbetat gränssnitt.

Det senare är kanske det mest intressanta, med tanke på att det nya gränssnittet är betydligt mörkare än vad vi har sett tidigare. Detta går hand i hand med envisa rykten som gör gällande att Android i den kommande Gingerbread-uppdateringen kommer få sig ett kraftigt omarbetat, mörkare, gränssnitt. I skärmdumparna ovan och nedan så kan vi enkelt jämföra det nya gränssnittet, till vänster, med det gamla, till höger.

Vi kan här se exempel på vad som gissningsvis komma skall i Gingerbread, då bland annat knappar och flikar har fått en svart bas med en grå gradient i överkant istället för de ljusgrå knapparna av tidigt 2000-talssnitt som vi hittills har sett i Androids standardgränssnitt.

Vi kan även se att namnlisten upptill har omarbetats och är nu inte bara ett grått fält med vit text utan erbjuder information om appens ikon och namn såväl som utrymme för interaktiv funktionalitet som knappar och menyer.

Huruvida man tycker att det nya gränssnittet är snyggt eller fult är förstås en smaksak. Undertecknad kan inte påstå att det lilla vi kan se i den nya YouTube-klienten ger samma wow-faktor som det polerade gränssnittet i exempelvis HTC:s Sense eller i WebOS, men gränssnittet ser ändå betydligt mer modernt ut än förut.

Vad tror ni – är gränssnittet i YouTube-klienten en hint om vad som komma skall i Android i övrigt, eller har det nya gränssnittet inget alls med kommande versioner av Android att göra?
 

Tipstack till alla som skickade in detta!