Vi kikar på hemsnickrad Ice Cream Sandwich för Samsung Galaxy S2

Postat:
16:17 - 2011-11-21
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
61

httpvh://www.youtube.com/watch?v=CGvzF56CRwI

Det finns en hemsnickrad alfaversion av Ice Cream Sandwich för Samsung Galaxy S2 som vi inte kunnat låta bli att testa. Ett team med ROM-utvecklaren biohazardious i spetsen har lyckats få ihop en build av Android 4.0 som fungerar överraskande bra på Samsungs flaggskepp.

ROM:en lämpar sig dock inte alls för daglig användning för det är många funktioner som inte går att använda än. Trots detta ger ROM:en en mycket god förhandsvisning av Ice Cream Sandwich för de som inte kan hålla sig till tåls och vänta på en officiell uppdatering.

Test av hemsnickrad Ice Cream Sandwich för Samsung Galaxy S2Det var med förtjusning och förväntan skärmen låstes upp och det första intrycket var hur snyggt, stilrent och modernt gränssnittet är – på gränsen till futuristiskt. Vi tycker tveklöst att Ice Cream Sandwich är den mest estetiskt tilltalande androidversionen hittills.

Tyvärr gick det inte att få till några skärmdumpar av gränssnittet, men här är några av de första intrycken och observationerna:

  • Det ligger alltid en sökwidget för Google högst upp i launchern
  • De virtuella navigationsknapparna längst ner i gränssnitet (Tillbaka/Hem/Multitasking) fungerar ypperligt och kan lätt ersätta fysiska/kapacitiva knappar
  • Högst upp i notifikationsfältet finns en liten smidig genväg till inställningarna
  • Allt är snyggt, stilrent och modernt – ett klart lyft
  • Inställningarna har blivit rejält omarbetade och det är lättare att hitta vad man söker
  • Tre vertikala punkter högst upp till höger i varje app ersätter/komplimenterar den klassiska Meny-knappen

Ice Cream Sandwich kommer naturligtvis att tas upp och diskuteras ingående i Swedroids kommande recension av Galaxy Nexus. Galaxy S2-ägare med experimentlusta och rootaccess som vill testa ROM:en kan besöka den här tråden på xda-developers, vilket naturligtvis sker på egen risk. Det bör nämnas att ROM:en behöver flashas två gånger i rad för att fungera.

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu: