Viaplay får Chromecast-stöd, vi testar betan

Postat:
08:00 - 2014-05-05
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
98

I februari sammanställde vi en serie uttalanden om Chromecast från mediaföretag i Sverige. Aktörer som SVT, TV4, C More och Spotify berättade att de antingen redan börjat arbeta på Chromecast-stöd eller att de starkt övervägde saken. Sedan dess har det dock inte hänt särskilt mycket på Chromecast-fronten i Sverige (förutom att enheten anlänt officiellt), även om det börjar röra på sig nu.

Ett av de företag som satsat på Googles lilla mediaspelare är Viaplay AB. Det är en strömningstjänst som ger kunder tillgång till filmer, serier och sport i utbyte mot en månadskostnad. Vi fick tillfälle att prova en beta av Viaplay-appen med Chromecast-stöd och det hela fungerade utmärkt i vårt lilla test.

viaplay-chromecast-1
viaplay-chromecast-3viaplay-chromecast-8

Viaplay-kunder kommer känna igen sig från andra appar med stöd för Chromecast. Appen kan användas som fjärrkontroll och till att bläddra runt bland utbudet, som sedan kan skickas till teven via Chromecast med en knapptryckning. Vi stötte inte på några problem med vare sig uppspelning, pausande eller spolning och det hela fungerade som vi hade förväntat oss.

Nya Viaplay-appen med Chromecast-stöd bör gå att ladda hem för alla i Googles programbutik senare idag. Nu hoppas vi att fler svenska tjänster snart kommer börja stödja mediaspelaren.

viaplay-chromecast-7viaplay-chromecast-5
viaplay-chromecast-10viaplay-chromecast-9

Senaste artiklarna om CHROMECAST

→ Besök Androidarkivet