Video visar hur likt OxygenOS 13 är Oppo ColorOS 13

Postat:
19:16 - 2022-08-26
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
4

Vad som egentligen gäller för OnePlus gränssnitt OxygenOS efter att företaget blev ett officiellt Oppo-märke har inte varit lätt att bli klok på senaste året. Förra september meddelades att telefonerna från OnePlus och Oppo kommer köra ett nytt, gemensamt och förenat OS.

Men i februari i år nämndes OxygenOS 13 i OnePlus forum vilket indikerade att OxygenOS kommer finnas kvar. Planen som meddelades för ett år sedan verkar alltså ha slopats, även om OxygenOS 13 har väldigt mycket gemensamt med ColorOS 13 – vilket illustreras i videon nedan.


OnePlus och Oppos respektive system visas upp sida vid sida och det är främst namnen som särskiljer systemen. De två gränssnitten är mycket lika varandra och verkar erbjuda ungefär samma användarupplevelse.

Att Oppo vill strömlinjeforma och effektivera och slippa utveckla två separata system är fullt logiskt. Företaget har mycket att tjäna på ett gemensamt system. Samtidigt försvinner en del av OnePlus identitet när gränssnittet ser ut som Oppos, och mjukvaran har historiskt varit en av OnePlus styrkor.

OxygenOS 13 betatestas för närvarande och förväntas komma till OnePlus-telefoner senare i år.