Videoinspelning i 1080p med en LG Optimus 2X

Postat:
07:12 - 2011-01-19
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
41

httpvh://www.youtube.com/watch?v=nmIaf2787O4

Via androidsajten Eurodroid dök häromdagen ett videoklipp inspelat med en LG Optimus 2X upp. Detta låter i sig kanske inte som nyhetsmaterial, men då det är ett av de allra första klippen i fullHD (1920×1080 pixlar) inspelade med en androidtelefon så vet vi att många är nyfikna på vad man kan förvänta sig.

För att klippet här ovan skall komma till sin fulla rätt så bör ni förstås kika på det i fullskärmsläge och se till att ni har valt högsta möjliga upplösning och vi måste tillstå att vi är ganska imponerade av såväl bildkvalitén som bildflödet, även om de förstås inte kan mäta sig med riktiga, dedikerade kameror.

Då vi jämför med dagens androidtelefoner som spelar in i 720p, eller snarare spelar in i allt mellan 480p och 575p och sedan uppskalar till 720p, så är skillnaden enorm och vi anser nog att Optimus 2X är den första androidluren som kan spela in video i HD på riktigt.

Ljudupptagningen verkar även den vara hyggligt bra, även om den verkar fånga lite väl mycket vindbrus. Bruset kan dock, förstås, bero på att det blåste väldigt kraftigt vid inspelningstillfället, vilket flaggorna på båtarna antyder, något som är en mardröm för de allra flesta mikrofonerna av naturliga skäl.
 

Via Eurodroid. Tipstack till Hamet77!
 

Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu: