Videojämförelse mellan Android 1.6 och 2.0 [Notis]

Postat:
11:40 - 2009-10-30
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
364

android-2.0-1.6-jamforelse

Rob Jackson på androidsajten phandroid lade sent igår upp en 11 minuter lång video där han jämför Android 1.6 (Donut) med 2.0 (Eclair). Settingsmenyn får sig en rejäl genomgång och det är onekligen en hel del nytt såväl vad gäller funktioner som rent grafiskt, men som van androidanvändare så känner man väl igen sig.

Utöver mjukvaran som demonstreras så kan man även skapa sig en ganska tydlig bild av skärmstorleken på Motorolas ”Droid”. Vi visste förstås redan att den är på 3.7″, men det är betydligt lättare att bilda sig en uppfattning då man ser den sida vid sida med den gamle trotjänaren HTC Dream (T-Mobile G1). Som vi tidigare har spekulerat i så ser vi att skärmen, trots att den är en halv tum större på diagonalen, inte är nämnvärt större på bredden än Dreams 3.2-tummare, vilket sannolikt betyder att det är ungefär lika besvärligt att skriva i porträttläge på Droid som på Dream, Magic och Hero, i alla fall för oss med stora fingrar.

Svärtan på Motorola Droid ser för övrigt fullkomligt briljant ut, men det är svårt att säga om det beror på att skärmen har bättre svärta än Dream, eller om det bara handlar om att bakgrundsbelysningen är lågt ställd (vilket den något matta statusbaren på Droiden antyder).
 

httpvh://www.youtube.com/watch?v=5jNiPnRlbIo&fmt=22
 

Via phandroid.