Vigor – ny dubbelkärnig värsting från HTC? [Rykten]

Postat:
12:19 - 2011-07-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
53

Tack vare ett resultat från svenska benchmarkprogrammet NenaMark tycks det ha dykt upp mer information om en av HTCs kommande toppmodeller. Allt bör naturligtvis tas med en nypa salt, men om specifikationerna stämmer verkar enheten kunna bli den taiwanesiska tillverkarens kraftfullaste skapelse hittills.

Modellen är för tillfället känd som HTC Vigor och sägs vara utrustad med en dubbelkärnig 1.5GHz-processor och grafikkretsen Adreno 220, som sannolikt är en del av MSM8x60-plattformen. Således rör det sig förmodligen om i stort sett samma processor som i HTC Sensation och Evo 3D, fast den jobbar i 1.5GHz istället för i 1.2GHz.

HTC Vigor, NenaMarkEnligt uppgifterna från benchmarkresultatet har HTC gjort fler uppgraderingar än så. Skärmen sägs nämligen ha en HD-upplösning på 1280×720 pixlar, att jämföra med qHD-upplösningen på Sensation (960×540). Den vanligaste upplösningen på modeller i toppskiktet är fortfarande WVGA (800×480), så en HD-upplöst skärm vore ett rejält och välkommet kliv framåt.

Som sagt är allt detta än så länge bara rykten – dock ska det bli mycket spännande att följa den nya vågen av flaggskeppsenheter som kommer ta över efter Optimus 2X, Arc, Galaxy S2 och Sensation.

Genom Android and Me, NenaMark

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Incredible S på Prisjakt just nu: