Vilken androidversion har din mobil? [Undersökning]

Postat:
12:32 - 2012-07-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
123

Poll - undersökning

När Google presenterade den senaste androidstatistiken fick vi reda på att Ice Cream Sandwich nu körs på cirka 11 % av alla aktiva androidenheter. Det kan tyckas vara en låg siffra med tanke på att Android 4.0 släpptes för snart nio månader sedan.

Man får dock ha i åtanke att det finns 400 miljoner androidenheter i världen och hundratals olika modeller. En mängd av dessa modeller är i budgetsegmentet och har dessutom några år på nacken. Många använder av förklarliga skäl sina mobiler tills de går sönder – alla har inte råd, möjlighet eller intresse att skaffa nya toppmodeller. 

Samtidigt hade naturligtvis siffran för Ice Cream Sandwich gärna fått vara högre och snart släpper Google nya androidversionen Jelly Bean. Vi misstänker att fördelningen av androidversioner ser lite annorlunda ut i Swedroids community än vad den gör i övriga världen.

Ice Cream Sandwich körs sannolikt på långt högre än 11 % av enheterna och till och med Jelly Bean kan nog få vara med på ett hörn. Vi ställer nu frågan: Vilken androidversion har din mobil? Ifall du har flera mobiler, välj då den du använder mest. Vi har infogat Googles statistik som jämförelse.

Vilken androidversion har din mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu: