Vilken är den i din mening mest klassiska androidtelefonen?

Postat:
15:45 - 2012-10-23
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
280


Antalet androidtelefoner har sedan starten för strax över fyra år sedan formligen exploderat. Till en början gick det långsamt – närmare ett halvår efter lansering av ”ur-androiden” HTC Dream/T-Mobile G1 så var modellen (vid sidan om systermodellen och officiella utvecklartelefonen ADP1) fortfarande den enda på marknaden, men så sakteliga presenterade tillverkarna sina första skakiga steg i androidvärlden.

Bland de mer etablerade tillverkarna såg vi Samsung som släppte den allra första Galaxyn, HTC följde upp Dream med Magic och Hero och mot slutet av året presenterade Motorola sin DROID och Acer sin Liquid. Ytterligare någon månad senare lanserade Google den första nexustelefonen, den av HTC tillverkade Nexus One.

HTC:s dominans forsätter under första halvan av 2010 med systermodellen till Nexus One – HTC Desire – som vi vet att många av er ser som den första verkligt kompetenta androidtelefonen som såldes i en större uppsättning och därför av många ses som Klassikern med stort K.

Så där fortsatte det, den ena telefonen efter den andra, några floppade, andra hyllades och älskades. Frågan är vilken som är allra mest ikonisk. På Swedroids redaktion är det efter någon timmes argumenterande fortfarande minst sagt kluvet, men kandidaterna är Google ADP1, Google Nexus One och HTC Desire. Vi tycks inte kunna enas, men intressant är att alla tre tillverkades av HTC, som i egenskap av officiell samarbetspartner från dag ett onekligen hade ett stort försprång gentemot konkurrenterna.

Vi bollar över frågan till er läsare: Vilken androidtelefon är i er mening den allra mest ikoniska, den allra mest klassiska? Vilken androidtelefon är det som vi om 15 år kommer blicka tillbaka på som ”genesis”?