Vilken är den optimala skärmstorleken för mobiler? [Undersökning]

Postat:
10:55 - 2013-01-25
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
112

storlek-spelar-roll

En punkt där åsikterna ofta går isär om mobiler är vilken skärmstorlek de ska ha. Ett tag satsade tillverkarna på att hela tiden försöka göra mobilerna mindre men ända sedan mitten av 00-talet har trenden istället gått mot allt större skärmar på telefoner.

Det beror på att våra mobiler blivit smarta och överlag inte längre främst används till att ringa och SMS:a med. Telefonerna är som bekant snarare mycket portabla datorer och Internet- och underhållningsmaskiner som behöver skärmar av det större slaget. 

År 2006 ansågs en 2,4-tumsskärm, som den på Nokia N73, vara mycket stor och väckte ofta kommentarer från omgivningen på grund av sitt omfång. Idag är referensramarna helt annorlunda och många tycker numera att en 4,3-tumsskärm är liten på grund av bjässar som Galaxy Note och Note 2.

De flesta vill förmodligen ha en kombination, eller kompromiss, av nätta yttermått och tillräckligt med skärmareal. Vilken är egentligen den optimala skärmstorleken? Ämnet har naturligtvis dryftats förut men tål att besöka igen. Vi har inkluderat en lång rad skärmstorlekar i undersökningen nedan och kommentarsfältet är naturligtvis öppet för diskussion kring mobilskärmar.

Uppdatering: alla skärmstorlekarna förutsätter en telefondesign utan onödig dödyta kring skärmen.

Vilken är den optimala skärmstorleken?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...