Vilken tillverkare saknar du mest – HTC eller LG? [Undersökning]

Postat:
11:59 - 2022-01-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
45

Till skillnad mot LG har HTC inte officiellt kastat in handduken och lämnat smartphonemarknaden. Men tillverkaren lyser med sin frånvaro och redan sommaren 2019 diskuterades HTC:s framgång och fall.

HTC skapade den första kommersiella Androidtelefonen och var i flera år en av Googles viktigaste samarbetspartners, ända fram till de första Pixel-telefonerna. Den taiwanesiska tillverkaren nådde aldrig Samsungs eller Apples nivåer men var en av de stora spelarna på marknaden, med en global marknadsandel som kunde ligga runt 10 procent.

För snart tre år sedan var HTC:s andel av den globala smartphonemarknaden bara 0,05 procent. Någon storslagen comeback är inte att räkna med och de telefoner HTC faktiskt släppt framstår mest som dödsryck.

LG slutade tillverka smartphones för snart ett år sedan, efter flera vilda och experimentella konstruktioner som inte gick hem kommersiellt. Vi undrar nu informellt: Vilken tillverkare saknar du mest – HTC eller LG? Eller tycker du inte de lämnade något tomrum på marknaden?

Vilken tillverkare saknar du mest – HTC eller LG?

  • HTC (58%, 1 496 röster)
  • LG (27%, 700 röster)
  • Ingen av dom (15%, 393 röster)

Antal som röstat: 2 589

Loading ... Loading ...