Vilket märke har din primära Android hösten 2023? [Undersökning]

Postat:
11:56 - 2023-11-13
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
42

En återkommande fråga har varit vilket märke våra smartphones har. Genom att frågan ställts flera gånger går det att på ett ungefär följa hur tillverkarnas popularitet ökat och dalat i Swedroids community sedan 2012.

Senast frågan ställdes var för ett drygt år sedan. Den gången hade Samsung vuxit marginellt från år till år, upp till 33 procent. Näst största tillverkaren var Oneplus med en andel på 17 procent, vilket innebar en minskning på cirka fem procentenheter jämfört med året innan.

Google klättrade rejält på ett år tack vare Sverigelanseringen, från drygt åtta procent upp till 16 procent. Xiaomi hade även vuxit, från cirka åtta procent till tio procent. Sony låg kvar på ungefär samma nivå med en andel på nio procent. Tillverkarna LG och HTC gick från ett par procent året innan till noll procent.

Hur kommer det se ut idag, senhösten 2023? Många kommer såklart ha kvar samma smartphone som när frågan ställdes sist, men en del kan samtidigt ha hunnit förändras. Vilka tillverkare har vuxit och vilka har tappat? Eftersom både LG och HTC fick noll procent i senaste undersökningen, och LG officiellt har kastat in handduken, är de inte del av svarsalternativen.

Vilket märke har din primära Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...