Vilket system-on-chip föredrar du? [Undersökning]

Postat:
12:53 - 2012-06-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
53

Till skillnad från den där relativt stora fyrkanten som förmodligen är täckt av en surrande fläkt i din stationära dator är processorerna i våra smartphones väldigt nätta och tysta. De är en del av en processorplattform, eller ett så kallat system-on-chip (SoC), som dessutom kan så mycket mer än att utföra beräkningar: ett helt system i ett enda chip, i stort sett.

Det är sannolikt amerikanska Qualcomm som hittills fått flest androidmobiler att vakna till liv. Andra stora spelare är Nvidia (Tegra), Samsung (Exynos) och Texas Instruments (OMAP). En intressant uppstickare är Huawei med sitt egna fyrkärniga 1,5GHz-chip K3V2 som tillverkaren säger kommer smiska konkurrensen.

Vi förmodar att de flesta vill ha det ”bästa” chipet oavsett tillverkare, men vi vill försöka ta reda på ifall det är en viss typ av SoC som lyckats imponera mest på Swedroids community överlag. Därför ställer vi frågan: vilken processorplattform föredrar du?

Uppdatering: När Swedroid ställde samma fråga i samband med ihopsättandet av den ultimata mobilen i början av året vann Tegra med 38 % av rösterna. Ett halvår senare ligger Nvidias chip på 9 %. Vad beror minskningen på?

Vilken processorplattform föredrar du?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...