Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Vimla: Nu sparas surf, samtal, sms & mms som inte använts

Postat:
00:10 - 2016-02-02
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
Mobiloperatören Vimla lät under gårdagen meddela att innestående kvoter av surf, samtal, SMS och MMS inte längre kommer nollställas vid månadsskiftet, utan istället sparas och läggas på hög tills dess att kunden förbrukat dem. Mängden surf, samtal och SMS/MMS som kan sparas är dock inte obegränsad utan Vimla har satt ett tak på 100GB surf, 1000 samtalsminuter och 10,000 sms/mms.
Det innebär att Vimla, bland svenska operatörer, för närvarande är ensamma om att erbjuda buffring av både outnyttjad surf samt återstående samtal, SMS och MMS för fasta lågprisabonnemang. Googles operatörssatsning Project Fi, som än så länge bara finns i USA, tillhandahåller en snarlik modell där användaren får rabatt utifall kvoterna inte förbrukats vid månadsskiftet. I Sverige erbjuder bland annat Telia en surfpott där outnyttjad surf kan sparas, men tjänsten gäller endast för utvalda abonnemang i det lite högre prissegmentet.

Befintliga Vimla-kunder kan glädjas åt att ändringen även omfattar januari månad, så det som återstår av kvoterna från föregående månad faller tillgodo för framtida användning.

droid_steals_such_quotas_tiny

Det finns något som de stora mobiloperatörerna inte vill tala högt om. Något de inte vill att du ska bry dig om. Men så här ligger det till: varje månadsskifte raderar de den mobilsurf, de samtal och mess du inte har använt MEN betalat för. Ditt abonnemang nollställs och du börjar om på ny kula. Det är ren stöld.

Det är som om godisaffären på söndag skulle ta tillbaka det lördagsgodis du inte åt upp. Eller att chefen tog tillbaka den lön du inte gjort av med i slutet av månaden.

Johan, affärsansvarig Vimla

I pressmeddelandet jämför Vimla kvoter som fryser inne med en godisaffär som lägger beslag på det lördagsgodis som inte ätits upp när söndagen nalkas, och går så långt som att kalla det för stöld.

Mest kommenterat

 1. Använder du en hemskärmsersättare idag?
 2. HTC frågar vilken klassisk telefon vi vill att de ska modernisera
 3. Vimla presenterar nya abonnemang med utökad surfpott
 4. Här är de svenska priserna i Google Stadia-butiken
 5. De här spelen finns på Google Stadia från början
 6. Leverans av Stadia-enheter till Swedroids forummedlemmar har påbörjats [Notis]

Mest läst

 1. Här är de svenska priserna i Google Stadia-butiken
 2. Vi har provat Moto Razr – hur vass är den?
 3. Xiaomi Mi Note 10 lanseras i Sverige, kostar 5990kr
 4. Huawei börjar skicka ut skarpa EMUI 10 och Android 10 till P30 och P30 Pro
 5. OnePlus inleder samarbete med Elgiganten
 6. Vimla presenterar nya abonnemang med utökad surfpott

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du en hemskärmsersättare idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey