Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Vivo introducerar Apex 2019 – hela skärmen är en fingeravtrycksläsare

Postat:
12:45 - 2019-01-24
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Tillverkare tävlar om att visa upp ny teknik så tidigt som möjligt i försök att imponera och skapa rubriker. Därför visas det emellanåt upp prototyper och konceptmobiler – som Xiaomis flexibla smartphone under gårdagen.
För ungefär ett år sedan presenterade Vivo en konceptmobil kallad Apex, vars främre kamera går att fälla upp mekaniskt från ovandelen av konstruktionen. Designen nådde faktiskt efterhand fram till konsumentmarknaden.

Nu har Vivo introducerat 2019 års upplaga av Apex – även det är en konceptmobil inledningsvis. Precis som Meizu Zero har enheten inga öppningar, portar, eller knappar. Enda undantaget är ett litet hål för mikrofonen.

Apex 2019 har alltså inte någon USB-port, SIM-lucka eller traditionell högtalare. Hela härligheten består av glas, med extra tjockt glas kring kanterna vilket ger telefonen ett särskilt utseende. En del av glaset fungerar som en kapacitiv knapp (ström/volym upp/volym ned, istället för fysiska knappar. Konceptet har ingen främre kamera överhuvudtaget.

Vivo ska även ha lyckats göra så att det går att lägga fingret varsomhelst på skärmen för att låsa upp enheten. Hittills har de fingeravtrycksläsare som integrerats under skärmen bara fungerat på en väldigt begränsad yta av panelen, men det kommer bli ändring på det i år.

Benledning används istället för samtalshögtalare och e-sim utnyttjas för att kringgå behovet av SIM-lucka. För USB-anslutning används en magnetkontakt på baksidan. Vivo Apex 2019 må vara ett koncept i dagsläget men enheten har ändå specifikationer, och rejäla sådana: Qualcomm Snapdragon 855, 12GB RAM, 512GB lagring, 5G, samt dubbla bakre kameror.

Kanske får vi se en variant av konceptet på marknaden i sommar.

Senaste artiklarna om VIVO

→ Besök Androidarkivet

Mest kommenterat

 1. Vad har du för hemskärmslayout idag?
 2. Spotify tog bort sin widget i senaste uppdateringen
 3. Xiaomi lanserar toppmodellen Mi 9T Pro med uppfällbar frontkamera
 4. HTC:s senaste telefon är inte ens en HTC
 5. Samsung Galaxy Note 10 kommer aldrig stödja Gear VR
 6. OnePlus kommer släppa 5G-telefon globalt senare i år

Mest läst

 1. Löst rykte: Samsung kommer släppa smartphone med grafenbatteri inom två år
 2. HTC:s senaste telefon är inte ens en HTC
 3. Vad har du för hemskärmslayout idag?
 4. Misfit presenterar smartklockan Vapor X
 5. Spotify tog bort sin widget i senaste uppdateringen
 6. Samsung Galaxy Note 10+ 5G kammar hem förstaplatsen på DxoMarks topplista

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du skaffa Samsung Galaxy Note 10 eller Note 10+?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey