Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Volvos nya elbil XC40 utrustas med Android Automotive

Postat:
18:14 - 2019-10-10
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Den runt hörnet väntade elbilen Volvo XC40 kommer precis som sitt Volvo Polestar 2-syskon utrustas med Googles operativsystem Android Automotive, med fullt stöd för trådlösa systemuppdateringar och en rad av Googles tjänster.
Android Automotive är inte att förväxla med Android Auto som sedan flera år tillbaka står att finna i en rad olika bilar, utan är en betydligt mer omfattande version som hanterar bilens hela infotainmentsystem och som till skillnad från Android Auto inte förlitar sig på att en extern enhet, i regel en Androidtelefon, dockas eller synkas med bilen.

Vi finner i Android Automotive fullt stöd för Google Assistent, tillgång till Play Butik och en rad andra Googletjänster såsom Maps, telefoni och Messages. Utöver detta vet vi att Spotify har jobbat sida vid sida med Google för att göra Spotifyupplevelsen så bra som möjligt på Android Automotive.

Volvo har enligt egen uppgift jobbat sida vid sida med Google för att ytterligare finputsa funktionaliteten och i typisk Volvo-anda har detta skett med stor fokus på säkerhet. Genom att låta bilens inbyggda Volvoutvecklade säkerhetssystem ADAS (”Advanced Driver Assistance Systems”) samarbeta med Google Maps för att exempelvis förutse kommande kurvor, hastighetsbegränsningar och trafikförhållanden kan Volvo XC40 åtminstone i teorin erbjuda såväl förare och passagerare som andra trafikanter en högre säkerhet.

Bilens säkerhetssystem kan genom att samarbeta med Maps vara beredd på kraftiga kurvor, plötsliga hastighetsförändringar i form av trafikstockningar eller sänkt hastighetsbegränsning, eller till och med olyckor, samt kommande korsningar och skolzoner långt innan bilens egna kameror och sensorer – eller föraren själv – kan se dem.

Volvo ämnar att officiellt presentera nya XC40 den 16 oktober, men exakt när säljstarten kan komma att ske är ännu oklart. Vi gissar att de första bilarna kan komma att levereras i början av 2020, strax innan Polestar 2 förväntas gå ut till försäljning.
 

Mest kommenterat

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 3. Google RCS är på väg att få krypterade meddelanden (E2EE)
 4. Kommer Sony återuppliva Compact-serien?
 5. Skulle du sakna Galaxy Note-serien om den försvann?
 6. Rykte: Galaxy Z Fold 3 släpps i juni, har kamera under skärmen och S Pen

Mest läst

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 3. Test: Google Pixel 5
 4. Sju nya funktioner som kommer till OnePlus Oxygen OS
 5. Här är Poco M3 – 6000mAh, FHD+ och 128GB lagring för $169
 6. Black Friday-rea även i Google Play

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Skulle du sakna Galaxy Note-serien om den försvann?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om