Wall Street Journal: Nokias första Androidtelefon kommer till MWC

Postat:
01:01 - 2014-02-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
24

Om någon för ett halvår sedan sagt att Nokia kommer släppa en Androidmobil hade de flesta mobilentusiaster förmodligen bara ruskat på huvudet. Nokia har satsat helhjärtat på Microsofts Windows Phone-plattform sedan 2011 och tidigare Nokia-chefer har jämfört en satsning på Android med att kissa i byxan för att bli varm – det fungerar för stunden men är ingen långvarig lösning. Microsoft äger dessutom numera Nokia. Varför skulle de satsa på en konkurrents operativsystem?

Senaste månaderna har dock en Androidbaserad mobil från Nokia blivit alltmer sannolik, med många läckor och rentav produktbilder på en telefon med kodnamnet Normandy. Nu rapporterar Wall Street Journal att Nokia kommer presentera enheten under Mobile World Congress i slutet av februari, allt enligt källor tidskriften varit i kontakt med.

Som tidigare rapporterats sägs Normandy inte vara någon Androidtelefon i traditionell bemärkelse. Precis som Amazon menar ryktena att Nokia skapat en gren av Android som inte följer Googles riktlinjer. Därmed kommer Normandy inte köra sökjättens appar eller vara utrustad med Play Store. Normandy sägs istället använda Microsofts tjänster.

Vissa menar att marknadsnamnet för Normandy kommer bli ”Nokia X”. Mobile World Congress börjar om två veckor så det dröjer inte länge innan vi får reda på om spekulationerna stämmer.

Senaste artiklarna om NORMANDY

→ Se fler artiklar om ämnet