WebOS kommer köras på 70 % av LGs smarta TV-apparater 2014

Postat:
12:52 - 2014-01-06
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
6

I februari förra året förvärvade LG den Linux-baserade plattformen WebOS, som inledningsvis skapades av Palm med avsikt att köras på tillverkarens mobiler. LG har dock främst smarta TV-apparater i åtanke för systemet. Fokus sägs ligga på användarvänlighet och LG satsar stort på WebOS: över 70 % av företagets smarta TV-apparater under 2014 kommer köra plattformen.

LG understryker tre grundtankar bakom WebOS för TV: enkel anslutning, enkla byten och enkla upptäckter. Den första punkten hjälper användaren koppla in teven. En animerad figur som kallas Bean Bird hjälper guidar användaren genom systemets olika alternativ.

lg-webos-tv-ces-2014-1

Vad LG kallar ”enkla byten” påminner om det kortbaserade gränssnittet i WebOS för Palm Pre – det vill säga multikörning genom små kort som representerar apparna. Både IOS och Windows Phone har idag en appväxling som liknar den i Palm Pre och WebOS.

LGs tanke är att denna meny ska göra det lätt att växla mellan TV-apparatens olika applikationer, som Netflix, Twitter, YouTube, Facebook och Skype. Punkten ”enkla upptäckter” handlar om att få rekommenderat innehåll i form av serier, program och appar. WebOS har egen appbutik, webbläsare och stödjer röststyrning och gester. De första TV-apparaterna med WebOS kommer släppas i Sydkorea och därefter rulla ut till Europa och resten av världen.