Nystart

Från Swedroid Wiki
Hoppa till: navigering, sök

Kontakter

Genom Outlook

Om du brukade synka din gamla telefon mot Microsoft Outlook brukar det vanligaste sättet vara att där ifrån exportera kontakterna till csv-fil eller "Kommaavgränsade värden (Windows)" som det heter i Outlook 2007. Därefter loggar du in på gmail i datorn och importera kontakterna. Avslutningsvis är det bara att från telefonen synka mot gmail och vips dyker kontakterna upp.

Exchange

Har du redan dina kontakter på en exchange-server går det bra att synka direkt mot den. Förutsatt att servern inte försöker tvinga på telefonen säkerhetspolicys, som t ex telefonlås med telefonkod, eftersom Android inte har stöd för detta. Läs mer under HTC_ActiveSync_/_Exchange

Gmail

Använder du Gmail och synkar din telefon kommer du troligtvis få MÅNGA kontakter i din telefon. Vad man kan göra är att gruppera kontakterna och sedan på telefonen välja vilka grupper som ska synkas. Det går också att stänga av synkningen av gmail-kontakter under telefonens inställningar eller välja att inte visa gmail-kontakter i telefonboken. För att hantera dina google kontakter gå till: google.com/contacts

På HTC Hero väljer du vilka grupper som ska synkas under Kontakter->Grupper->Meny-knapp

Roota

Är din telefon alldeles ny kan det vara bra att vänta en tid innan du rootar telefonen. Kanske visar det sig att du inte har behov av att roota din telefon. Även om bricking är väldigt sällsynt vid rootning kan det vara tråkigt med onödigt krångel med din nya leksak. Dessutom underlättar det om du är lite van vid telefonen när du ska roota.

Film

Ska du ut och resa kan du fördriva tiden genom att titta på film. Här finns en bra guide för hur du konverterar film på dator för att sedan spela upp den i telefonen.