Withings lanserar multiskopet BeamO – mäter både hjärta och lungor

Postat:
12:44 - 2024-01-08
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
7

Franska Withings som gjort sig kända för sina uppkopplade hälsotillbehör har i samband med CES introducerat en produkt som kombinerar funktionerna hos en termometer, ett elektrokardiogram, en oximeter och ett stetoskop för att mäta bland annat lung- och hjärthälsa.

Produkten som fått namnet BeamO har en IR-sensor som placeras mot tinningen för att med enligt tillverkaren hög tillförlitlighet avläsa kroppstemperaturen. Den har också en PPG-sensor (Fotopletsymografi) för att avläsa blodsyresättning och hjärtfrekvens samtidigt som den kan utföra ett 1-avlednings-EKG som påstås vara av medicinsk kvalitet.

BeamO fungerar även som ett digital stetoskop, vilket kan spela in ljud från lungor och hjärta som sedan kan analyseras i Withings app eller som kan skickas vidare till läkare. Appen loggar också all övrig data enheten kan registrera, som EKG-avläsningar, kroppstemperatur och blodsyresättning (SP02).

Produkten som väntas få butikstillgänglighet i juni kommer att kosta från €249, vilket motsvarar omkring 2 800 kronor med dagens växelkurs.