World of Warcraft på väg till Android

Postat:
07:59 - 2010-12-03
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
27

httpvh://www.youtube.com/watch?v=zRwaPxBz2jk

WoW-spelare och tillika androidfantaster satte förmodligen just sin Mountain Dew i halsen – WoW är nämligen på väg till Android. Utvecklaren Gamestring demar i videoklippet ovan en tidig alfaversion av WoW på en HTC Desire, och även om det är väldigt korta klipp så ser det ut att fungera hjälpligt – om än med en del lagg och till synes låg FPS.

Noteras bör dock att spelet i sig egentligen inte körs på telefonen, utan vad vi ser är en avancerad fjärrstyrning av WoW på en PC, via telefonens wifi-uppkoppling. Vad som krävs är således en installation av WoW på en PC, en serverdel på samma dator och klientdelen i androidtelefonen.

Konfigurationen som körs i videodemonstrationen är som följer:

* GameString Adrenalin Host Server with Dual-Mode Delivery running a standard WoW game install
* Client Device: HTC Desire
* Server network: Home Internet Service Provider at 2 Mbps up
* Client network: Home Internet Service Provider at 2 Mbps down, WiFi IEEE 802.11g
* Server-to-client network: 2 Peer hops, 5 node hops, Geographical separation – 80km

En inte alltför vild gissning är förstås att lagget beror åtminstone delvis på att fjärrstyrningen av serverdatorn sker på ett avstånd av 80 kilometer och via en ganska klen bredbandsuppkoppling, och den låga FPS:en förklaras sannolikt av Desires relativt klena grafikdel Adreno 200.

För att vara en tidig alfa så ser det emellertid ganska bra ut och det bådar förstås gott för WoW-spelare som vill kunna klämma ut några timmars extra WoW-spelande ur varje dygn.
 

Via Droid Gamers.
 

Lägsta pris på HTC Desire på Prisjakt just nu: