WSJ: Qualcomm vill få dispens att sälja chipp till Huawei

Postat:
15:28 - 2020-08-10
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
9
Huawei berättade nyligen att företaget snart får slut på chipp för sina smartphones. På grund av USA:s svartlistning kan de inte längre tillverkare sitt egna Kirin. Mate 40 förväntas bli sista nya telefonen med topp-chipp från Huawei.
En rapport från Wall Street Journal hävdar att Qualcomm söker dispens från bannlysningen, så att de kan sälja chipp till Huawei för framtida smartphones och surfplattor. Enligt rapporten menar Qualcomm att svartlistningen annars kommer ge stora fördelar till icke-amerikanska aktörer som Samsung (Exynos) och Mediatek.

Källan skriver att det potentiellt handlar om beställningar värda 8 miljarder dollar, vilket idag motsvarar strax under 70 miljarder kronor. Om Qualcomm får dispens och affären blir av skulle det i praktiken innebära att USA förhindrat Huawei från att utnyttja sina egna chipp och drivit företaget att istället vända sig till en inhemsk aktör.

Annars lutar det åt att Huawei främst använder MediaTek som leverantör. MediaTek Dimensity sitter exempelvis redan i vissa Huawei-telefoner.

Senaste artiklarna om HUAWEI

→ Besök Androidarkivet