Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Xiaomi introducerar Mi Mix 3 – skärmen täcker nästan hela framsidan

Postat:
10:47 - 2018-10-25
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Ursprungliga Mi Mix var en av de allra första telefonerna i vågen med tunna ramar kring skärmen. På dagen två år senare har Xiaomi lanserat Mi Mix 3 vars framsida nästan helt består av panelen, utan sensorjack.
Xiaomi lyckas med konststycket genom att gömma de främre sensorerna och frontkameran bakom skärmen. Hela panelen går nämligen att dra ned ett steg. Lei Jun jämför det hela med gamla dumtelefoner och säger att det kommer vara avslappnade att leka med mekaniken. Det går att välja mellan olika ljudeffekter som spelas upp när skärmen dras ned, om så önskas.

Magnetism används och skärmen ska kunna dras ned minst 300 000 gånger utan problem. Det innebär 200 gånger om dagen i fyra år. Att dra ned skärmen har även andra funktionsområden, som att svara i telefon, starta en viss app, ta självporträtt (såklart) och blotta genvägar. Xiaomi har utrustat telefonen med dubbla främre kameror: 24MP tillsammans med en 2MP-sensor för djupmätningar.

Precis som de andra modellerna i serien är Xiaomi Mi Mix 3 ett flaggskepp. Det innebär den här gången specifikationer som en 6,39-tumsskärm (AMOLED / 19,5:9 / 1080 x 2340), Qualcomm Snapdragon 845, 8GB RAM och 256GB lagring. Företaget säljer även en specialutgåva med 10GB RAM och 256 GB lagringsutrymme. De bakre kamerorna består av en 12MP-sensor (f1,8) tillsammans med en telefoto som också når 12MP.

Batteriet är inte det största med sina 3200mAh, men den unika konstruktionen har lyckligtvis inte påverkat kapaciteten alltför mycket. Telefonen erbjuder vidare USB-C, globala LTE-band, Bluetooth 5.0 och snabbladdning. Den klassiska hörlursutgången saknas. Mix 3 kör Android 9 och MIUI 10 redan från början. En särskild modell för Europa nästa år kommer att stödja 5G.

Priset för modellen med 6GB RAM och 128GB lagring kostar motsvarande 4330 kronor i Kina.

Mest kommenterat

 1. OnePlus har börjat förinstallera bakgrundstjänster från Facebook
 2. Använder du Androids nya gestnavigering?
 3. Apple förbjuder spelströmningstjänster från Google och Microsoft, kommer inte till IOS
 4. Huawei får snart slut på chipp på grund av USA:s svartlistning
 5. Nu kan Googles telefon-app installeras på alla Androidmobiler
 6. Första intrycken: Samsung Galaxy Note 20 och Note 20 Ultra

Mest läst

 1. Apple förbjuder spelströmningstjänster från Google och Microsoft, kommer inte till IOS
 2. OnePlus har börjat förinstallera bakgrundstjänster från Facebook
 3. Test: Motorola Moto G 5G Plus
 4. Använder du Androids nya gestnavigering?
 5. Xiaomi öppnar Mi Store i Stockholm 25/8
 6. Nu kan Googles telefon-app installeras på alla Androidmobiler

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du gestnavigeringen i Android 10?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om