Xiaomi lanserar Apple Watch-inspirerade Mi Watch

Postat:
12:13 - 2019-11-05
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
21

Xiaomi har introducerat sin smartklocka som i både fysisk design och mjukvara starkt påminner om Apple Watch. Enheten erbjuder en fyrkantig 1,78-tums AMOLED-panel med 410 x 410 pixlar och en relativt hög pixeldensitet på 326ppi.

Panelglaset är rundat längs sidorna för att underlätta svepgester och navigering, medan själva skärmen är platt. Enligt Xiaomi har skärmen funktioner som minskar blänk och reflektioner. Kronan sitter upptill längs högersidan på samma ställe som i Apple Watch. Ramen består av en aluminiumlegering.

Konstruktionen är vattentålig och klockan går att simma med. Xiaomi Mi Watch har det mesta man kan förvänta sig av en smartklocka när det gäller hårdvaran: mikrofon, högtalare, e-SIM/LTE, Wi-Fi, NFC, Bluetooth, GPS och pulsmätare. Xiaomi beskriver rentav Watch som en liten smartphone på handleden.

Systemet drivs av Qualcomm Snapdragon Wear 3100 tillsammans med 1GB RAM och 8GB lagring. Batteriet ligger på 570mAh och ska vara det största som hittills satts i en smartklocka. Enligt Xiaomi räcker en laddning i 36 timmar med LTE igång och flitig användning.

Träningsuppgifterna behandlas genom en algoritm kallad FIRSTBEAT som ska ge ökad precision. Operativsystemet består av en anpassad version av Wear OS, med gränssnittet ”MIUI for Watch”. Kinesiska priset ligger på motsvarande 1800 kronor. Xiaomi tycks inte planera en europeisk lansering nu i november, men kanske längre fram.

Artikeln har korrigerats för att påpeka att systemet består av Wear OS.