Xiaomi presenterar sitt nya flaggskepp Mi 6 med S835 och 6GB RAM [Uppdaterad]

Postat:
09:45 - 2017-04-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Kinesiska Xiaomi har nu under morgonen introducerat sitt senaste flaggskepp Mi 6, vilket utrustats med toppkomponenter som Qualcomm Snapdragon 835 och 6GB arbetsminne (LPDDR4).
Xiaomi håller fast vid en förhållandevis liten skärmstorlek då Mi 6 erbjuder en 5,15-tumsskärm, med LCD-teknik och 1080p-upplösning. Tillverkaren understryker att panelen reducerar det blåa ljuset som kan vara jobbigt för ögonen på kvällen, samtidigt som färgåtergivningen förblir korrekt.

De som använder telefoner till att läsa i sängen kan förmodligen även ha nytta av ett ”ultra-nattläge” som kan sänka panelen ned till en nits ljusstyrka. Enligt Xiaomi finns det 4096 olika nivåer för bakbelysningen.

Batteriet är pappret relativt stort för skärmstorleken och upplösningen, med sina 3350mAh. Med tanke på det strömsnåla 10nm-chippet är vi nästan lite förvånade att Xiaomi säger att Mi 6 vanligtvis kan hålla igång i ”upp till en dag”. Förhoppningsvis kommer en laddning räcka längre än så för många.

Telefonen har dubbla bakre 12-kameror, vilka har placerats uppe i vänstra hörnet på bakstycket. De har optisk bildstabilisering och 2x optisk zoom, och kan skapa bokeh-effekter. Upplägget för kamerorna liknar det i Iphone 7 Plus.

Andra specifikationer inkluderar dubbla högtalare med ”stereoeffekt”, 2×2 Wi-Fi, en konstruktion som tål regn och stänk, samt en fingeravtrycksläsare i hemknappen nedanför skärmen. Hörlursutgången tycks ha fått stryka med. Xiaomi avslöjar specifikationer i snigelfart på Twitter – vi återkommer när vi vet mer.

Uppdatering, fler specifikationer: Mi 6 mäter 145,2 x 70,5 x 7,4 millimeter. Telefonen har Type-C, NFC, IR-sändare, och 64/128GB lagring.

Mest kommenterat

 1. Vilken färg har din telefon?
 2. Pebble-grundaren vill verkligen ha en liten Androidtelefon
 3. Allt fler långvariga prenumeranter säger upp Netflix
 4. Spotify vill att företag ska ge anställda abonnemang som förmån
 5. Rapport: 869 000 appar i Play Store har inte uppdaterats på minst två år
 6. OnePlus introducerar Nord 2T, säljstart 24 maj

Mest läst

 1. Google Pixel 6a kostar 459 euro i Europa
 2. Fler tecken på att Iphones kommer få USB-C
 3. Pebble-grundaren vill verkligen ha en liten Androidtelefon
 4. Moto G82 erbjuder OLED, 1080p, 120Hz och 5000mAh för €330
 5. Google Pixel Watch kan få fyra år gammalt chipp
 6. Allt fler långvariga prenumeranter säger upp Netflix

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken färg har din mobil (bakstycket, inte skal eller skin)?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om